7x uw woning handig verkopen

Heeft u plannen om uw woning te verkopen? Dan gaat u een spannend traject in! Er komt veel kijken bij de verkoop van een woning, maar waar begint u?

1. Restyle 

Smaken verschillen, wat de één heel mooi vindt, hoeft bij de ander niet in in de smaak te vallen. Een Personal Touch is natuurlijk erg leuk, maar felle kleuren en uit de hand gelopen hobby’s verleiden niet tot verkoop. Een neutrale en toch gezellige woning wel!

Afbeelding met vloer, binnen, plafond, venster
Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met binnen, muur, vloer, levend
Automatisch gegenereerde beschrijving

Voorbeeld:

(Schubertstraat 7 te Naaldwijk | Doorlooptijd Funda: één week)

2. Ruim op 

Een opgeruimde woning zorgt vaak voor een goede eerste indruk. Tevens oogt de ruimte een stuk groter en schoner als deze opgeruimd is.

3. Achterstallig onderhoud

Zorg ervoor dat uw woning goed is onderhouden en eventueel achterstallig onderhoud wordt opgepakt. Dit kan bijvoorbeeld een lekkage betreffen, maar ook kleine dingen zoals onkruid in de achtertuin of matig schilderwerk. Een goed onderhouden woning is aantrekkelijk en kan een grote invloed hebben op de looptijd van de verkoop.

4. Informeer de buurt

Een berichtje in de WhatsApp-groep van de buurt kan het verschil al maken. Informeer de buurt over uw verkoopplannen en wie weet kennen zij wel een potentiële koper! Buren zijn vaak goede ambassadeurs omdat zij enthousiast zijn over hun buurt!

5. Geschikte verkoopmakelaar

Belangrijk is om een verkoopmakelaar te kiezen die goed bij uw wensen aansluit. Wilt u dat uw woning snel verkocht wordt? Hecht u waarde aan persoonlijke begeleiding? Of vindt u het erg belangrijk dat de makelaar uw buurt goed kent? Dit zijn allemaal vragen die u mee kunt nemen in uw beslissing voor een geschikte verkoopmakelaar. Gelijke belangen zorgen voor een soepel verkoopproces.   

6. Marketing (goede foto’s)

Het ene huis verkoopt makkelijker dan het andere huis, maar één ding is zeker: marketing is een must. Professionele foto’s van de woning, een duidelijk gemaatvoerde plattegrond en een NEN-meting zijn zeer belangrijk bij het verkopen van een woning. Wat ook erg belangrijk is, dat de foto’s realistisch zijn. Het komt nog wel eens voor dat de fotograaf iets te veel is uitgeschoten met de groothoeklens. Wat uiteindelijk resulteert in een teleurstelling bij de geïnteresseerde wanneer zij de woning bezichtigen. Een nette brochure met alle informatie over de woning, die zowel digitaal als fysiek aan de geïnteresseerde meegegeven kan worden. Dit zorgt voor een goede uitstraling en komt  betrouwbaar over op de geïnteresseerde. 

7. Open Huizen Dag

Afgelopen zaterdag heeft de NVM Open huizen route plaatsgevonden. Twee maal per jaar wordt deze dag op een zaterdag georganiseerd, vaak rond maart/april en in september/oktober. Zowel in het voorjaar als in het najaar gaan veel mensen opzoek naar een woning of denkt men na over de verkoop van hun woning. Deze dagen worden zodoende vaak druk bezocht en leveren soms  onverwachte geïnteresseerde op. Ons advies is dan ook om altijd aan de Open huizen route deel te nemen. Belangrijk is uiteraard wel dat men weet dat de woning mee doet. Zo pakken wij als makelaar verschillende marketing uitingen op, zoals het plaatsen van een advertentie in de woonspecials of krant. Ook zorgen wij voor brochures en melden op Funda en social media dat uw woning deelneemt aan de Open Huizen route.