Kopersadvies… wat houdt dat precies in?

Wanneer u een nieuwbouwwoning heeft aangekocht, komt het kopersadviestraject aan bod. Kopersadvies betreft een goede voorlichting, coördinatie en persoonlijke begeleiding tijdens het gehele traject. 

Na het ondertekenen van de voorlopige overeenkomsten wordt u begeleid door een kopersbegeleider welke door de aannemer wordt aangedragen. dit is uw aanspreekpunt vanaf het punt dat u uw woning hebt gekocht, tot het punt waarop de woning wordt opgeleverd. De kopersbegeleider staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en tips te geven.

Bij aankoop van uw woning heeft u de standaard koperskeuzelijst ontvangen. Met de kopersbegeleider bespreekt u in een vroeg stadium de verschillende opties en uw individuele wensen. Zowel de standaard als individuele wensen worden getoetst op kwaliteit, regelgeving en uitvoerbaarheid. De door u gekozen opties worden geoffreerd en uitgetekend op tekening. Het kan zijn dat er grenzen en beperkingen zijn aan de mogelijkheden, dit omdat nieuwbouwwoningen vaak seriematig gebouwd worden.

Heeft u de woning gekocht inclusief sanitair, tegelwerk en/of keuken? Dan kunt u vaak een bezoek brengen aan de aangewezen showroom(s). Meestal zijn deze gekoppeld aan het project. Voordeel is dat de betreffende producten mee worden genomen in de bouw. U bent niet altijd verplicht om bij de aangegeven partij iets te bestellen, de woning wordt dan casco opgeleverd. Gaat u met een externe partij werken, dan worden de producten pas na oplevering in de woning geplaatst. Tevens is er dan geen garantie vanuit de bouw op deze producten. U dient de tekeningen van de externe partij aan te leveren bij uw kopersbegeleider. De aannemer kan zodoende rekening houden met de aansluitpunten, elektra, etc.

Houd er rekening mee dat u uw wensen tijdig kenbaar maakt. De kopersbegeleider zal de sluitingsdata richting u communiceren, ook zal de kopersbegeleider u op de hoogte brengen van het moment dat u de showroom(s) kunt bezoeken. Wij adviseren hierop te wachten, omdat vanaf dat moment het juiste tekenwerk aan de showroom(s) is verstrekt en zij u beter kunnen helpen met het realiseren van uw wensen. 

Recent bekeken