Een aankoopmakelaar.. waarom is dit handig?

Een woning kopen is vaak een van de grootste en belangrijkste beslissingen in het leven. Het is als koper daarom raadzaam om gepast aankoopadvies in te winnen bij een onafhankelijke partij: een aankoopmakelaar.

Een aankoopmakelaar heeft kennis en ervaring wat zorgt voor een goede onderhandelpositie. Tevens is een aankoopmakelaar niet emotioneel betrokken bij de aankoop van een woning en blijft het een zakelijk proces. Tenslotte, neemt een aankoopmakelaar de juridische en administratieve organisatie uit handen.  Wij, Wendy van der Voort, vinden het vooral belangrijk om u een eerlijk advies te geven. Hiermee behoeden we u voor het kopen van een “kat in de zak”, wat in een krappe markt helaas voor kan komen.

Het aankoopproces verschilt per koper, het proces kan dan ook naar wens worden ingevuld. Tijdens een afspraak stemmen we verschillende zaken met u af, zoals het bezichtigen van de woning, onderzoek naar de juridische stukken (akte van levering, kadaster e.d.). In geval van een appartement wordt tevens onderzoek gedaan naar de stukken van de vereniging van eigenaren, de onderhandeling en het advies inzake de koopovereenkomst. Na het afstemmen van deze zaken stellen we een passend voorstel voor u op.

Het inschakelen van een aankoopmakelaar is een investering, echter bent u verzekerd van deskundigheid en marktkennis. Het scheelt u in tijd en moeite. De investering wordt tevens vaak terug verdiend op het aankoopbedrag.