Begeleiding onroerende zaken
Begeleiding onroerende zaken
Begeleiding onroerende zaken
Begeleiding onroerende zaken
Let op: in veel gevallen kan er uitstel worden aangevraagd bij de contractpartijen.
Indien de ouderdomsclausule van toepassing is op een woning, is het handig om een bouwkundige keuring van de woning op te laten maken. Dit betekent namelijk dat de eisen die aan de bouwkaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Meestal wordt deze clausule toegepast bij woningen die ouder zijn dan 50 jaar.
Door een bouwkundige keuring op te laten maken, komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. U kunt een bouwkundige keuring als ontbindende voorwaarde op laten nemen of uit laten voeren tijdens de 3 dagen bedenktijd.
Kosten koper (k.k.) betekent dat de koper de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening neemt. Onder de kosten koper vallen de volgende kosten:
- Overdrachtsbelasting (0% - 2% of 8%);
- Notariskosten voor de opmaak van de akte van levering;
- Kadasterkosten voor inschrijving akte van levering.
Naast deze kosten dient de koper, ook rekening te houden met:
- Notariskosten voor de opmaak van de hypotheekakte;
- Kadasterkosten voor inschrijving hypotheekakte;
- Kosten taxatierapport;
- Kosten hypotheekofferte en hypotheekadviseur;
- Kosten voor het aanvragen van de bankgarantie.
Onder
de kosten koper vallen nooit de makelaarskosten. Als een verkoper een
makelaar inschakelt voor de verkoop van zijn/haar woning dan zal de
verkoper de kosten van deze makelaar moeten betalen. Als de koper een
makelaar inschakelt voor de aankoop van een woning zal de koper de
kosten van deze makelaar moeten betalen.
Na het tekenen van de koopovereenkomst, heeft u als koper nog bedenktijd. Gedurende de bedenktijd kunt u zonder opgaaf van reden afzien van de koop. De bedenktijd gaat in op de dag nadat u een door beide partijen ondertekende koopovereenkomst hebt ontvangen, duurt 3 dagen, waarvan minimaal 2 een werkdag betreffen. De bedenktijd mag niet op een zaterdag, zondag of feestdag aflopen, dan wordt de bedenktijd automatisch verlengt tot de eerst volgende werkdag.
Indien u voornemens bent een bod uit te brengen op een woning, is het raadzaam dit schriftelijk te doen (per mail of per post). Vermeld hierbij de hoogte van uw bod, de ontbindende voorwaarden die op het bod van toepassing zijn en de gewenste eigendomsoverdracht.
Mocht u eventueel roerende zaken willen overnemen, is het handig om dit ook direct bij uw voorstel te vermelden. Zijn er andere zaken die gunstig voor de verkoper kunnen zijn? Bent u bijvoorbeeld flexibel wat betreft de opleverdatum, vermeld dit ook bij uw voorstel om uw kansen te vergroten.
Met een persoonlijk account blijft u op de hoogte van ons woningaanbod, kunt u panden volgen en opslaan als favoriet!
Het werkt als volgt:
1. Schrijf u in met uw emailadres en maak een wachtwoord aan.
2. Personaliseer het zoekprofiel:
- Particulier of bedrijfsmatig
- Koopwoning of huurwoning
- Locatie
- Type woning
- Uw budget
- Bestaande bouw of nieuwbouw
- Bouwperiode
3. Inschrijven
4. Activeer uw account
5. Vul uw persoonlijke gegevens aan en maak uw profiel compleet
Iedere woning is anders, u kunt hierbij denken aan de onderhoudsstaat van de woning, maar ook zaken als een uitbouw, dakkapel, de keuken en badkamer spelen een rol bij het bepalen van de waarde van uw woning. Dit is ook één van de redenen waarom wij, als makelaar in Westland, graag eerst bij u langs komen voordat wij een persoonlijk voorstel ten aanzien van onze dienstverlening en de vraagprijs opmaken.
Bij het vaststellen van de vraagprijs wordt grondig onderzoek gedaan, waarbij o.a. onderstaande zaken worden meegenomen:
- Het onderhoud en de technische staat van de woning;
- De ligging en woonomgeving;
- Bestemming van het perceel;
- De vraag naar het woningtype;
- Hoe populair is de wijk/buurt?;
- Energiezuinigheid;
- Zijn er bijzondere lasten/beperkingen die op het perceel rusten?;
- Het afwerkingsniveau van de woning;
- Extra’s zoals een aanbouw, dakkapel, extra verdieping, e.d.
- Prijzen van soortgelijke woningen in de buurt.
Indien u een appartement bezit, wordt er tevens vooronderzoek gedaan naar de VvE en hoe actief deze is.
Op basis van bovenstaande zaken en inachtneming van het woon- en perceeloppervlak, kan een realistisch vraagprijsvoorstel worden uitgebracht. Daarnaast brengen we direct een advies uit, wat er eventueel verbeterd kan worden aan de woning om het beste resultaat uit de verkoop te halen!
Uw woning verkopen? Wij denken graag met u mee! Vraag een vrijblijvend gesprek aan.
De makelaarscourtage die wordt gerekend, verschilt per makelaar. Eén van onze kernwaarden is eerlijkheid, zodoende berekenen wij onze makelaarscourtage over de vraagprijs van uw woning. Zo weet u van tevoren waar u aan toe bent qua kosten. Daarnaast doen wij u voorafgaand een uitgebreid verkoopplan toekomen, waarin wij een realistisch vraagprijsadvies uitbrengen.
Let op: Het kan ook zo zijn dat een makelaarscourtage wordt gerekend over de uiteindelijke verkoopprijs of dat een makelaar werkt met een bonuscourtage. Hierbij kan de makelaarscourtage lager worden ingezet en betaalt u bijvoorbeeld 10% over het bedrag wat boven de vraagprijs wordt geboden. Lees de aanbieding van de makelaar goed door, zodat u weet waar u aan toe bent. Twijfelt u ergens over? Vraag om uitleg bij de makelaar.
Ben je van plan jouw woning te verkopen? Dan hebben wij als makelaar wat aanvullende documentatie om de verkoop op te starten, om te beginnen hebben wij nodig:
1. Eigendomsbewijs: Zo kunnen wij checken of u de rechtmatige eigenaar bent van de woning. Daarnaast staan hier zaken in die van belang kunnen zijn bij de verkoop, zoals kwalitatieve verplichtingen en erfdienstbaarheden.
2. Energielabel: Sinds 1 januari jl. zijn wij als makelaar verplicht bij iedere verkoopadvertentie een geldig energielabel te vermelden.
3. Vragenlijst voor de verkoop van een woning: Deze vragenlijst wordt verstrekt door de makelaar. Als verkoper bent u verplicht om uitvoerig informatie te verstrekken over uw woning, ook als die informatie minder gunstig lijkt voor de verkoop. Dit valt onder de mededelingsplicht die u hebt als verkoper.
4. Lijst van roerende zaken: Ook deze lijst wordt voorafgaand de verkoop toegezonden door de makelaar. Heeft u roerende zaken die u ter overname aan wilt bieden of blijven er zaken achter in de woning? Dit geeft u dit aan op de lijst van zaken.
5. VvE documentatie (bij verkoop appartement): Bezit u een appartement? Houd er dan rekening mee dat u een aantal aanvullende stukken aan dient te leveren bij de makelaar. Het gaat dan voornamelijk om de splitsingsakte + tekening, een meerjarenonderhoudsplan, de laatste jaarrekening, de notulen van de laatste vergadering en het huishoudelijk reglement.
6. Overige documentatie: Ondertussen dragen wij uiteraard zorg voor de marketing, we laten professionele woningfoto’s en een NEN-meting opmaken. Beide worden uiteindelijk verwerkt in een nette brochure die we tevens laten afdrukken en tijdens de bezichtiging meegeven aan geïnteresseerden. Zo blijft de woning beter hangen en kunnen geïnteresseerden de informatie nog eens nalezen.