Aankoopadvies

Een woning kopen, dat doe ik toch gewoon zelf? 

Het kopen van een woning is één van de belangrijkste en grootste aankopen in je leven, uiteraard is het heel goed mogelijk om zelf een woning aan te kopen, maar in de meeste gevallen is het toch fijn om advies in te winnen. Betaal ik niet te veel voor de woning, met welke gebreken moet ik rekening houden, hoe breng ik het beste een bod uit en nog veel meer zaken spelen een grote ril in de aankoop. In het geval van een appartement wil je bijvoorbeeld weten of de VVE ''gezond'' is en je niet na aankoop voor een grote kostenpost komt te staan omdat er groot onderhoud aan komt.

De makelaar die de woning verkoopt is de rechterhand van de verkopende partij en kan je vaak niet voorzien van de informatie die je graag zou willen ontvangen met betrekking tot de aankoop. Hiervoor dien je een zogenoemde aankoopmakelaar in te schakelen. 

Heeft u een woning op het oog en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Nieuwbouw woning

Tevens zijn wij gespecialiseerd in nieuwbouwwoningen, naast het verkopen van woningen, pakken wij tevens bij vele projecten in het Westland en omstreken de kopersbegeleiding op. Hierdoor weten wij alle ins- en outs met betrekking tot het aankopen van een nieuwbouwwoning tot de dag van de oplevering. Tussen deze twee momenten gebeurt er van alles voor de koper, zoals het kiezen van meer- minderwerk, het betalen van de termijn facturen, kijkmomenten, inmeetmomenten, de voorschouw en de oplevering zelf. Wij merken dat dit voor vele kopers vaak onduidelijkheid en verwarring met zich mee brengt, wat helaas nog wel eens voor teleurstellingen zorgt. 

Iedere projectontwikkelaar en aannemer pakt het bouwproces op een andere manier aan, het is erg belangrijk om bij de aankoop van de nieuwbouwwoningen alle stukken grondig door te lezen, wanneer zijn de sluitingsdata vastgesteld en wat houdt dit in voor de eventuele meerwerkt opties die je wellicht nog wilt kiezen? Wanneer wordt de woning opgeleverd en wat kunnen eventuele redenen zijn waardoor dit uit kan lopen? 

De informatie en het advies wat u van de makelaar mee krijgt bij aankoop van de woning gaat helaas vaak niet verder dan de basis informatie, waar u achteraf voor verassingen kan komen te staan. 

Heeft u nog nooit een nieuwbouwwoning aangekocht en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.