Woning verkopen

Uw woning verkopen is een serieuze beslissing, die niet onderschat moet worden. Persoonlijke begeleiding is essentieel en wij helpen u hier graag bij! Naast alle juridische en financiële zaken die bij de verkoop van uw woning komen kijken, moet men ook de emotionele kant niet vergeten. Met een jong, deskundig team en een eerlijk advies helpen wij u helder naar de verkoop te blijven kijken.

Van vooronderzoek tot het opstellen van de koopakte en de begeleiding naar de notaris, dit gehele proces lopen wij met u door. Het is natuurlijk belangrijk dat u op één lijn ligt met uw verkoopmakelaar.

Wij, als (verkoop)makelaar in omgeving Westland, lichten graag onze werkwijze toe.

 1. Vrijblijvend gesprek
  Wanneer u bij ons kenbaar heeft gemaakt dat u interesse heeft om uw woning te verkopen, komen wij bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek . Tijdens dit gesprek vertellen wij u, hoe we precies te werk gaan en wat wij voor u kunnen betekenen als verkoopmakelaar. Tevens kunt u uw wensen aangeven ten aanzien van de verkoop.
 2. Voorstel
  Vervolgens stellen wij een passend voorstel op naar aanleiding van uw wensen en de huidige marktontwikkelingen. We doen een voorstel voor de vraagprijs, courtage en bijbehorende marketingactiviteiten (zoals professionele foto’s, plaatsing op onze website, Funda en sociale media kanalen).
 3. Bezichtigingen, bemiddeling en biedingen
  Via onze website, Funda en andere (online) kanalen komen de bezichtigingaanvragen binnen. Ook zijn wij actief op sociale media kanalen en maken wij gebruik van de database die wij continu opbouwen. Omdat we graag iedere geïnteresseerde op de juiste manier willen informeren over de woning, zijn wij persoonlijk geen voorstander van een Open Huis. Door middel van een individuele bezichtiging kunnen wij een geïnteresseerde voorzien van de juiste informatie. Zodoende bieden wij iedere geïnteresseerde een kans om de woning te kunnen bekijken en daarbij de mogelijkheid om vragen te kunnen stellen. Een aantal dagen na de bezichtiging wordt een geïnteresseerde teruggebeld om de mogelijke interesse en eventuele vragen te bespreken.
 4. Uiteindelijke verkoop
  Wanneer wij in overleg met u en koperakkoord inzake de verkoopprijs en voorwaarden bereiken, worden de vervolgstappen zoals het opstellen van de koopovereenkomst opgepakt. De conceptovereenkomst wordt met beide partijen besproken, waarna deze ter ondertekening aan beide partijen wordt voorgelegd. In het koopcontract worden diverse afspraken nader opgenomen, zoals eventuele ontbindende voorwaarden, roerende zaken, keuze van notaris en uiteraard de datum van overdracht. Zodra de ontbindende voorwaarden zijn verlopen, is de koop officieel en kan de overdracht bij de notaris plaatsvinden. Als verkoper wordt u vanaf het moment van in verkoopname van uw woning tot en met de notaris ontzorgd.

Naast een goede begeleiding van de verkopende partij, zijn wij tevens van mening dat het belangrijk is om ook de kopende partij eerlijk te woord te staan. Uiteindelijk is er voor de verkoop van een woning een koper nodig, hoe beter de potentiële koper te woord wordt gestaan, hoe eerder de deal gesloten is. Heeft u behoefte aan een vrijblijvend adviesgesprek? Neem contact met ons op! Wij komen graag langs.