Aankoopadvies

Een woning kopen, dat doe ik toch gewoon zelf?

Een woning kopen is vaak een van de grootste en belangrijkste beslissingen in het leven. Wanneer u op het punt staat om een woning te kopen, krijgt u vaak beknopte informatie van uw verkoopmakelaar. Dat komt omdat dit de rechterhand is van de verkopende partij. Het is als koper daarom raadzaam om gepast aankoopadvies in te winnen bij een onafhankelijke partij: een aankoopmakelaar. Maar wat houdt dat advies over een woning kopen nu precies in? Dit is voor iedere woningzoekende uiteraard verschillend. Het proces kan dan ook naar wens worden ingevuld. Tijdens een persoonlijke afspraak stemmen we verschillende zaken met u af, zoals het bezichtigen van de woning, onderzoek naar de juridische stukken (akte van levering, kadaster e.d.). Na het afstemmen van deze zaken, stellen we een passend voorstel voor u op.

Bij Wendy van der Voort begrijpen we dat u een antwoord wilt op uw vragen. Betaal ik niet te veel voor de woning? Met welke gebreken moet ik rekening houden? Hoe breng ik het beste een bod uit? Natuurlijk spelen er nog meer zaken een grote rol in de aankoop van een woning. In het geval van een appartement wilt u bijvoorbeeld weten of de VVE ''gezond'' is en u niet na de aankoop voor een grote kostenpost komt te staan, omdat er groot onderhoud aankomt. Er wordt alvorens onderzoek gedaan naar de stukken en de geschiedenis van de vereniging van eigenaren. Hiermee behoeden we u voor het kopen van een “kat in de zak”, wat in een krappe markt helaas voor kan komen.

Wij vinden het belangrijk om u een eerlijk advies te geven en voorzien u graag van de gewenste informatie in de rol van aankoopadviseur. Het inschakelen van een aankoopadviseur is een investering, echter bent u verzekerd van deskundigheid en marktkennis. Het scheelt u in tijd en moeite. De investering wordt tevens vaak terug verdiend op het aankoopbedrag.

Huidige woningmarkt
Zeker gezien de huidige woningmarkt zijn wij van mening dat een aankoopmakelaar voor de doorslag kan zorgen. Wanneer u gebruik maakt van een aankoopmakelaar, mag een verkoper er vanuit gaan dat u het financiële plaatje goed heeft uitgezocht en dat u weet wat wel en niet kan, wat in de onderhandeling als positief wordt ervaren. Daarbij bent u bereid op voorhand al te investeren, wat inhoudt dat u een serieuze koper bent.

  • Aankoop begeleidingen:
  • Appartement te Rijswijk;
  • Secretaris Verhoeffweg 9 te Naaldwijk;
  • Waldeck Pyrmontstraat 23 te Maasdijk;
  • Prins Willem Alexanderstraat 53 te Maasdijk;
  • Oranjewerf 26 te Maasdijk. 
  • Heeft u een woning op het oog en bent u op zoek naar een passend aankoopadvies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op wij geven graag aan wat wij voor u kunnen betekenen!