Verduurzaam > en verbeter jouw woningwaarde!

In een eerder artikel hebben wij toegelicht dat duurzaamheid in de huidige markt aantrekt, het staat op de tweede plek in het woonwensen lijstje van de gemiddelde woningzoekende op Funda. 86% van de woningzoekende is zelfs van mening dat een woning met een goed label meer geld waard is. Onder de noemer goed worden in dit geval energielabel A(+++) en B verstaan. Deze woningzoekenden krijgen nu ook gelijk, blijkt uit cijfers van de NVM.

Indien een woning van bijvoorbeeld energielabel C naar A gaat, levert dit een waardevermeerdering van 5,4% op. Op site van de NVM tref je een volledig overzicht van de waardevermeerdering bij verbetering van het energielabel. 

Daarnaast blijkt dat de waardevermeerdering bij een beter label hoger is bij oudere woningen van voor 1920.

Twijfel je nog om jouw woning te verduurzamen? Het kan dus weldegelijk de koper van jouw woning opleveren. Naast dat het de verkoop ten goede komt, kan er subsidie aangevraagd worden voor het nemen van verduurzamende maatregelen. En voor zolang je er zelf nog woont, geeft het uiteraard ook meer comfort en lagere energielasten!

Sinds 1 januari 2023 kun je al subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel (indien deze is genomen na 1 april 2022). Check voor de exacte subsidiebedragen en de voorwaarden de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Daarnaast is het handig om te checken of er lokaal ook subsidiepotjes zijn waar je aanspraak op kunt maken. In het Westland is er een aanvullend potje beschikbaar.

Doe goed jouw onderzoek, zo kun je voor een redelijk laag bedrag verduurzamen als je gebruikt maakt van de subsidieregelingen. Aan de andere kant levert dit een flinke waardevermeerdering van jouw woning op. Kom je er zelf niet zo goed uit? Schakel dan een energie-adviseur in die met je mee kan kijken, welke verduurzamingsmaatregelen het best geschikt zijn voor jouw woning!